CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
Cyklostezka Mšeno - Stránka Tisk E-mail

Záměr projektu: Cyklostezka Mšeno-Stránka

(výběr z informací p.Ing. Macha - starosty Mšena)

Celý úsek až k Beznu vede malebným zalesněným údolím. Na přípravě dalších úseků pracujeme zatím s obcemi Stránka a Kadlín, v blízké době počítáme se zapojením dalších obcí, které již leží v okrese Mladá Boleslav.

V úseku Mšeno-Stránka jde o obnovení historické cesty, která v minulosti spojovala obě obce, v podobě cyklostezky se smíšeným provozem (kola a pěší). Po dokončení úseku sem bude přeložena část cyklotrasy č. 0009, která zatím mezi Mšenem a Stránkou vede po silnici III. třídy a také průchod této cyklotrasy městem bude nově řešen (viz krajský generel).

Přínosem tohoto nového trasování je „vnoření“ trasy do zeleně v celém jejím průběhu a eliminace bezpečnostních rizik střetu s automobilovou a drážní dopravou (v nové trase je místní trať 076 křížena v tunelu, narozdíl od stávajícího křížení nechráněným přejezdem).

Cyklostezka je plánována se zpevněným povrchem blízkým přírodě (tedy nikoli asfaltovým) a s jedním odpočivným místem pro turisty v klidné zahradní části Mšena. Obnovení této historické komunikace v nové kvalitě bude mít kromě přínosů pro cestovní ruch na Kokořínsku i příznivý efekt pro obyvatele obou obcí - po mnoha letech bude možno 2 km vzdálenost mezi nimi překonat bezpečně pěšky či na kole (nyní jen po silnici). Tento efekt má význam i z hlediska lokální dopravní obslužnosti (spádovost Stránky do lokálního centra Mšena).

Ekonomická kalkulace realizace stavby bude předmětem připravovaného projektu. Nabídka na projekční práce ve stupni studie, DSP, DZS od ověřené firmy z regionu činí 119 952,- Kč (včetně DPH). Tento úsek uvažované stezky je nejkomplikovanější z hlediska projekční přípravy, neboť v části pozemků v intravilánu města je značné množství infrastruktury (vodovody, kanalizace, telefonní a silové vedení) a je třeba vyřešit i odvodnění části komunikace.

Očekávaným výstupem je v této fázi projektová dokumentace ke stavebnímu povolení a k výběru zhotovitele. Tato PD (zejména její ekonomická část) by měla posloužit jako základní podklad pro grantovou žádost z evropských fondů na realizaci stavby na jaře roku 2009.

 

Ve Mšeně, dne 9.9.2008

 

Ing. Martin Mach - starosta města Mšena
 

 
< Předch.   Další >
Advertisement