CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
Stránecký běh - 9. ročník Tisk E-mail

Pavel Mráček st. napsal:

INFO k 9. ročníku

Fotografie z běhu p. Luboše Šváchy (796x)

Výsledky běhu 2019 v pdf souboru

Stránka 6.4.2019 byla pořadatelem 9. ročníku Stráneckého běhu.

Přípravy na tuto sportovní akci proběhly v pohodě. Prezence byla zahájená u odbočky na Tajnou ve čtvrt na jednu. Krátce před půl druhou svým projevem zahájil 9. ročník Stráneckého běhu starosta Obce Stránka pan Štefan Dvorščík. Poté hlavní pořadatel poděkoval předáním upomínkového dárku sponzorům. Byly to OÚ Stránka, 1. zemědělská Chorušice, OMA, Jaroslava Kloudová, Ála Oupická, Lukáš Paluska, Hanka a Miroslav.

V půl druhé byl odstartován pochod. Chodci při prezenci obdrželi medaili, která jim udělala radost. Poté následoval běh CVRČKŮ na 100 a 400 metrů. Na start této kategorie se postavilo 28 dětí. Tyto běhy jsou divácky zajímavé a je pěkné sledovat zápolení dětí, které povzbuzují rodiče a přihlížející diváci.

Ve čtrnáct hodin byl odstartován hlavní závod na 5 400 metrů, kterého se zúčastnilo 79 běžců. Trať byla značena a závodníci si mohli měřit mezičasy na vyznačených kilometrech.

Po doběhnutí všech závodníků do cíle se sportovci přemístili na sportovní hřiště. O občerstvení se opět postaral pan Schmid. Tímto mu děkuji. Vyhlášení na sportovním hřišti zahájili dva desetiletí chlapci z Mladé Boleslavi tancem capoeira. Velký potlesk jim byl odměnou za předvedený sportovní výkon. Lukáš a Radim slíbili hlavnímu pořadateli, že příští rok opět předvedou divákům nové cviky z capoeiry, které se v průběhu roku naučí.

Po tomto vystoupení následovalo předání cen v kategorii NEJ. Nejstarší běžec, nejstarší žena, nejmladší dívka a nejmladší chlapec. Pro oslavence, Markétku, Štefana a Ivana paní Jaroslava upekla dorty. Osobně předala a popřála vše nejlepší.

Poté pokračovalo vyhlášení v následujících kategoriích. CVRČKOVÉ obdrželi medaile a upomínkové předměty. Ženy byly zařazeny do třech kategorií a muži do čtyř. První tři z každé kategorie obdrželi poháry a závodníci od čtvrtého do sedmého místa obdrželi upomínkové ceny.

Na závěr vyhlášení hlavní pořadatel poděkoval pořadatelům Stráneckého běhu a předal jim upomínkový dárek. Pan starosta závěrečným proslovem ukončil 9. ročník Stráneckého běhu a zároveň pozval přítomné závodníky na jubilejní 10. ročník. Děkuji sponzorům a všem pořadatelům Stráneckého běhu.

Pořadatelé: Jaroslava Kloudová, Hanka Zámečníková, Jana Čabaiová, Jituš Kalivodová, Markétka Bártová, Vlastinka Mráčková, Renata Takaczová, Blanka Hencová, Janička Plašilová, Linda Bartošová, Pavel Mráček st. Štefan Dvorščík st., Lukáš Paluska, Pavel Mráček ml.

Počasí: Jarní, teplé cca 18° C, foukal mírný vítr.

Aktualizováno ( Pondělí, 22 duben 2019 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement