CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
Zájezd pro děti - Konec prázdnin Tisk E-mail

Kulturní komise OÚ ve Stránce pořádá dne

31. srpna 2019 (sobota)

zájezd do zábavního parku do Chlumce nad Cidlinou

Vstup dětem do 15-ti let a cestu autobusem uhradí OÚ Stránka.

Zájemci o tento výlet se mohou přihlásit na OÚ ve Stránce ve středu od 17.00 do 19.00 hodin nebo u paní Tylové a paní Kloudové a to nejpozději do 23. srpna 2019.

Zájezd se uskuteční v případě dostatečného zájmu.

Rok se sešel s rokem a kulturní komise obecního úřadu ve Stránce se rozhodla zopakovat neúspěšný výlet z loňského roku. Opět jsme za cíl svého výletu zvolili Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou  a doufali, že letos k nám bude počasí milosrdnější. V sobotu 31.8.2019 jsme se všichni probudili do krásného slunečného rána a tím pádem bylo jasné, že tentokrát se výlet podaří.

Před 8 hodinou ráno se sešlo 27 účastníků zájezdu – děti, tatínkové, maminky, babičky i jeden děda. Nastoupili jsme, usadili se a vyrazili směr Chlumec. Za necelou hodinu a půl jsme si všichni mohli zazpívat „Ten Chlumecký zámek je za lesem“ a byli jsme na místě. Otevírací doba sice byla až od 10 hodin, ale už v půl desáté byla pokladna otevřena a mohli jsme vejít.

V areálu nás čekala spousta atrakcí, kde se mohly děti vyřádit. Energii mohli vybít v Hopsálkově, který nabízí několik druhů trampolín a skákací plochy pro děti i dospělé – skákací polštář, skákací domeček či želva.

Velkým zážitkem byla jízda vláčkem, který projížděl celým areálem. Z vláčku byly vidět mávající mravenci, pohybující se makety dinosaurů, soška krtečka na velké krtině nebo makety zvířat v areálu safari.

Menší děti strávily většinu času v miniměstečku, ve kterém rozvíjely svou fantazii v plastových domečcích a případně se v horkém počasí mohly ochladit pod květinou, ze které byla rozprašována vodní mlha. Větší děti si mohly vyzkoušet jízdu na Safari cars, Ufo cars či uspořádat bitvu vodními nebo vzduchovými děly. Všichni jsme si vyzkoušeli odvahu při procházce lesem mezi obživlými dinosaury nebo velkými maketami různého hmyzu.

Nakonec se děti zchladily v malém brouzdálku u vstupní brány a kolem 15. hodiny jsme nastoupili do autobusu na zpáteční cestu. Většina výletníků byla tak unavena atrakcemi a horkem, že je jízda autobusem ukolébala ke spánku.

Na závěr jsme všichni zkonstatovali, že tentokrát se výlet podařil a budeme se těšit na příští! Uvidíme, kam nás příště nohy (vlastně kola autobusu) zanesou!

Aktualizováno ( Středa, 04 září 2019 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement