CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
Čištění věže stráneckého zámku Tisk E-mail

Věž stráneckého zámku byla více jak 70 let osídlena desítkami, v některých letech, i stovkami holubů, kteří tam zanechali tuny a tuny trusu a mumifikovaných těl. Pokoušel jsem se zajistit vyčištění věže zadáním této špinavé práce některé firmě. O tuto zakázku však nebyl zájem anebo cenová nabídka byla nepřijatelná.

V lednu 2020 tuto práci provedl pracovník obce Milan Puchrík s pomocníkem Františkem Kušnírem. Nutno říci, že si s touto nelehkou a především prašnou prací poradili, a v současné době je věž čistá a zároveň zajištěná pletivem tak, aby již holubi nemohli ve věži přebývat a hnízdit. Z věže byly odvezeny dva plné debítitunové návěsy trusu.

Tím však „mise“ dvou pracantů nekončí a nyní se snaží o čištění půdního prostoru nad celým zámkem, který je plný starého harampádí, cihel, střešní krytiny, odložených věcí po zaměstnancích státního statku a možná se najdou i věci po původních majitelích. Půdu je nutno vyčistit a připravit na zateplení celého prostoru nad budoucími byty v budově zámku.

 
< Předch.
Advertisement