CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod arrow Z Obecního úřadu arrow Rok 2021 arrow Finanční výpomoc obcím na Moravě po tornádu
Finanční výpomoc obcím na Moravě po tornádu Tisk E-mail

Mimořádná schůze Zastupitelstva obce Stránka se konala ve středu 30. 6. 2021 s jediným bodem programu, a to: určení výše finanční výpomoci obcím na jihu Moravy, které byly poničeny tornádem stupně F4 ve čtvrtek 24.6..

Při rokování o výši pomoci si zastupitelé připomněli přírodní pohromu před dvanácti lety, ve čtvrtek 23.7.2009. V onen den se prohnala obcí Stránka ničivá bouře s prudkými poryvy větru, která napáchala obrovské škody. Potrhala elektrické a telefonické vedení, veřejné osvětlení i obecní rozhlas. Taktéž rozervala dvě velké památné lípy, které spadly a poničily dům a auto chalupáře. S odstraněním následků této pohromy byly velké starosti a problémy.

Nutno však říci, že proti tomu, co se odehrálo během několika minut na Jižní Moravě, to nic nebylo.

Proto Zastupitelstvo obce rozhodlo o finančním daru pro čtyři nejpostiženější obce - Hrušky u Břeclavi - 25000 Kč, Mikulčice - 25000 Kč, Lužice - 25000 Kč, Moravská Nová Ves - 25000 Kč. Tato výpomoc byla zaslána obcím na jejich transparentní účty.

Tento dar 100 000 Kč bude hrazen s úspor obce v minulých letech. Věříme, že bude účelně využit a poslouží k obnově v postižené oblasti.

 
< Předch.   Další >
Advertisement