CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
12. ročník Stráneckého běhu - článek Tisk E-mail

12. ročník Stráneckého běhu - 2. 4. 2022

- Kompletní výsledková listina v pdf - 12. ročníku 2022 -

Článek Pavla Mráčka st.:

První dubnovou sobotu se ve Stránce konal 12. ročník Stráneckého běhu. Po 2 letech, kdy bylo pořádání hromadných i sportovní akcí omezeno z důvodu Covidu, se tato sportovní událost mohla opět uskutečnit v původně stanoveném termínu.  

Krátce po poledni byla zahájená prezence chodců, Cvrčků a běžců. Prezentovalo se 75 sportovců. Chodců na 5 400 metrů bylo 12, Cvrčků celkem 17 na obě tratě - 100 a 400 metrů - a běžců 46 na 5 400 metrů. 

Ve 13:15 starosta Obce Stránka pan Štefan Dvorščík svým proslovem zahájil 12. ročník Stráneckého běhu. Poté následovalo poděkování hlavního pořadatele sponzorům, kterým předal upomínkový předmět. 

Sponzoři Stráneckého běhu jsou: OÚ Stránka, 1. zemědělská a.s. Chorušice, OMA, Jaroslava Kloudová, Ála Oupická, Lukáš Paluska, Jitka a Miroslav Hrdličkovi.

Ve 13:30 byl odstartován Stránecký pochod, poté následoval start CVRČKŮ na 100 metrů a 400 metrů. Ve 14 hodin byl odstartován hlavní závod na 5 400 metrů. 

Téměř po celé trati se povzbuzovalo, ale nejvíce se fandilo při doběhu závodníků do cíle, kde byla fantastická atmosféra. Obdivuhodný výkon předvedl sedmiletý Johánek Jüptner a Arnošt Studnička, který letos oslaví již osmdesátku. 

Po doběhu všech závodníků se účastníci přemístili na sportovní hřiště. O začátek kulturního programu se postaral zvukař, který pustil Stráneckou hymnu. Text a hudbu složil pan Vlastimil Čáp. Program pokračoval vyhlášením CVRČKŮ na 100 a 400 metrů. Každý CVRČEK obdržel keramickou medaili, diplom a taštičku, ve které byly upomínkové předměty. 

Poté, co byly zpracovány výsledky a pořadatelky se připojily k ostatním na sportovním hřišti, hlavní pořadatel poděkoval a předal upomínkovou cenu všem pořadatelům Stráneckého běhu. 

Jsou to: Jaroslava Kloudová, Markétka Bártová, Jituš Kalivodová, Hanka Nečasová, Danuška Dlouhá, Jitka Dlouhá, Janička Plašilová, Vlastinka Mráčková, Štefan Dvorščík st., Lukáš Paluska, Ladislav Prchlý.  

Pak následovalo vyhlášení a předání upomínkových pohárů závodníkům v jednotlivých kategoriích žen a mužů. Tam nebyla nouze o legraci a přítomní se nádherně bavili a hlasitě smáli. O ukončení 12. ročníku Stráneckého běhu se svým závěrečným proslovem postaral pan starosta Štefan Dvorščík.            

I když nám letos počasí moc nepřálo, tak myslím, že se závod vydařil a že nikomu ze zúčastněných silný vítr, který nás po celou akci provázel, neodfoukl dobrou náladu a chuť přijet zase příští rok.

 

Aktualizováno ( Pondělí, 18 duben 2022 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement