CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
Zájezd ke Dni dětí - článek Tisk E-mail

Kulturní komise OÚ ve Stránce

pořádá dne 10. června 2023 (sobota)

zájezd ke Dni dětí do zábavního parku LIBEREC.

Zájemci o tento zájezd se mohou přihlásit na OÚ ve Stránce ve středu od 17.00 do 19.00 hodin nebo u paní Tylové a paní Kloudové a to nejpozději do pátku 26. května 2023.

Zájezd se uskuteční pouze v případě dostatečného zájmu.

V sobotu 10. června 2023 se plánovaný zájezd pro děti a rodiče uskuteční.

Autobus pro přihlášené účastníky bude přistaven v 8.45 hod. u budovy OÚ ve Stránce a odjíždět bude přesně v 9.00 hod.

Výlet do Liberce - napsala Jaroslava Kloudová:

U příležitosti Dne dětí se kulturní komise při Obecním úřadu ve Stránce se rozhodla uspořádat výlet do zábavního parku v Centru Babylon v Liberci. 10.6. ráno v 9 hodin nastoupila skupina 15 dětí s doprovodem rodičů a prarodičů do autobusu a vyrazili jsme směr Liberec. Přibližně za hodinu jsme dorazili do cíle a zábava mohla začít. K dispozici byl pro nejmenší děti Fun Park, Lunapark nebo pro větší děti IQpark a IQlandia.

Na své si přišly děti všech věkových kategorií. Ve Fun Parku na ně čekaly skluzavky, střílecí hrad, trampolíny, prolézačky, ale i baby herny jako kadeřnice, prodavač nebo cukrárna. Také si mohli zahrát na malé motoristy na dráze napodobující prostředí města – nechyběla čerpací stanice, automyčka, dopravní značky a semafory. Stačilo si jen vybrat vyhovující vozidlo a jízda mohla začít!

Pro ty, kteří mají rádi poutě, byl připravený Lunapark. Tady nechyběl kolotoč, vláček, závodní dráha se šlapadly, autodrom nebo rodeo na divokém býku. Malí rozumové se mohli dozvědět i něco zajímavého, a to při návštěvě IQparku. Mohli si prohlédnout předměty, které používali v domácnosti naši předci – nejedna babička si určitě vzpomněla, že tyto předměty se za dob jejího mládí ještě běžně používaly.

V IQparku lze zažít vodní hrátky, zamotat se do zrcadlového bludiště, prozkoumat své tělo termokamerou nebo si vyzkoušet bublinárium. Můžete se vyfotit s figurínou nejvyššího muže planety nebo si vyzkoušet roli moderátora předpovědi počasí. Malí šikulové mohou naložit plné náklaďáky kostkami za pomocí jeřábu nebo vyzkoušet rychlost běhu před interaktivní tabulí. Naproti budově Centra Babylon stojí moderní centrum IQlandia, které dětem umožní nahlédnout do světa vědy. Je zde možné prozkoumat více než 400 interaktivních exponátů, které jsou umístěny v deseti tematicky zaměřených sálech – kosmo, věda v domě, člověk, smysly, živly, GEO, vodní svět, překonané vynálezy, GEOlab a MatematikUM.

V 15 hodin jsme se sešli zpět na parkovišti u autobusu a plni nasbíraných dojmů se vydali na cestu zpět. Většina malých výletníků byla náročným dnem tak unavena, že je zpáteční cesta ukolébala ke spánku. Na závěr jsme všichni konstatovali, že výlet se podařil. Vzhledem k rozsahu celého centra, jsme všechno nestihli prozkoumat a slíbili jsme si, že se sem určitě ještě vrátíme!

 

 

Aktualizováno ( Úterý, 20 červen 2023 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement