CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod arrow Aktuality arrow 14. ročník Stráneckého běhu - článek
14. ročník Stráneckého běhu - článek Tisk E-mail

Ve Stránce se konal již 14. ročník Stráneckého běhu.

Krátce po poledni byla zahájená prezence chodců, Cvrčků a běžců. Prezentovalo se 116 sportovců. Chodců na 5 400 metrů bylo 20, Cvrčků 29 na 100 metrů a 400 metrů a běžců 67 na 5 400 metrů. Ve třináct hodin pan starosta Obce Stránka Štefan Dvorščík odstartoval běh na 5 400 metrů pořadatelce Stráneckého běhu Jaroslavě Kloudové.

Poté hlavního pořadatel poděkoval sponzorům a předal jim upomínkový předmět.

Sponzoři Stráneckého běhu jsou:

  • OÚ Stránka
  • 1. zemědělská a.s. Chorušice
  • Vlasta Horská s Danielem Petříkovem
  • Luigi Cocotti
  • Ála Oupická
  • Jitka a Miroslav Hrdličkovi
  • Pavla a Radim Němečkovi
  • Jaroslava Kloudová

V půl druhé byl odstartován pochod a pak následoval start CVRČKŮ na 100 a 400 metrů. Po doběhu CVRČKŮ se bouřlivě fandilo a tleskalo, protože do cíle finišovala Jaroslava Kloudová, která doběhla v čase 38:22.

Ve čtrnáct hodin vyběhlo šedesát sedm běžců na 5 400 metrů a jedna sportovkyně na koloběžce, která dojela do cíle v čase 25:15. Téměř po celé trati se povzbuzovalo, ale nejvíce se fandilo při doběhu závodníků do cíle, kde byla fantastická atmosféra.

Obdivuhodný výkon předvedli také nejmladší běžci: Kateřina Štorkánová, ročník 2014 – čas 34:19; Johánek Jüptner, ročník 2015, který doběhl do cíle v čase 36:31 a Alešek Zagalski, ročník 2013, s časem 35:05.

Po doběhu všech závodníků se účastníci přemístili ke Stránecké hospodě. O začátek kulturního programu se postaral zvukař, který pustil Stráneckou hymnu. Program pokračoval vyhlášením CVRČKŮ na 100 a 400 metrů. Každý CVRČEK obdržel keramickou medaili, diplom a taštičku, ve které byly upomínkové předměty.

Při příchodu pořadatelek na místo vyhlášení hlavní pořadatel poděkoval a předal upomínkovou cenu všem pořadatelům Stráneckého běhu. Jsou to Jaroslava Kloudová, Markétka Bártová, Janička Kloudová, Jituš Kalivodová, Danuška Dlouhá, Markétka Palkosková, Hanka Nečasová, Vlastinka Mráčková, Štefan Dvorščík st., Petr Gál, Ladislav Prchlý a Petr Prchlý. Následovalo vyhlášení a předání upomínkových pohárů v jednotlivých kategorií žen a mužů. Tam nebyla nouze o legraci a přítomní se nádherně bavili.

O ukončení 14. ročníku Stráneckého běhu se svým závěrečným proslovem postaral pan starosta Štefan Dvorščík. Zhodnotil tuto akci jako velice úspěšnou a já se k jeho hodnocení rád připojuji. A stejně jako pan starosta, tak i já doufám, že se sejdeme příští rok 1. dubnovou sobotu opět ve Stránce za krásného počasí a v příjemné atmosféře jako letos a ostatně i všechny předcházející ročníky.

Výsledky 14. ročníku v pdf

napsal: Pavel Mráček st.

Aktualizováno ( Úterý, 16 duben 2024 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement