CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
Den dětí - výlet do Prahy Tisk E-mail

Plavba po Vltavě a návštěva ZOO

Kulturní komise OÚ Stránka uspořádala v sobotu 30.5. u příležitosti oslavy Dne dětí výlet do pražské zoologické zahrady, který byl zahájen plavbou parníkem „Vyšehrad“ po Vltavě od Rašínova nábřeží až do Tróji. Doprava a vstupné dětí bylo hrazeno z obecního rozpočtu.
Za chladného a zamračeného rána se vydala 36-členná výprava ze Stránky do našeho hlavního města. Cesta autobusem uběhla rychle a po nalodění na palubu kolesového parníku Vyšehrad, začala pro děti zajímavá vltavská plavba historickým jádrem Prahy. Propluli jsme i pod Karlovým mostem a nějaký čas jsme se zdrželi ve vyrovnávacích plavebních komorách. Po více než hodinové plavbě jsme vystoupili na Císařském ostrově a po lávce jsme se vydali do pražské zoologické zahrady v Tróji. Cestu jsme si zkrátili nádherně upraveným parkem trojského zámku. Po vstupu do ZOO jsme se rozprchli po obrovském areálu a každý si zvolil cestu za svými oblíbenými zvířaty. Chvíle v ZOO nám znepříjemňoval občasný drobný deštík. Rozpršelo se, naštěstí, až na samý závěr a návrat k autobusu byl už hodně „mokrý“. Všichni se v pořádku dostali domů a teplý čajík či grog určitě zažene nachlazení.
Poděkování patří Všem organizátorům povedené akce (až na to počasí), a je trochu škoda, že v autobuse zůstala ještě prázdná nevyužitá místa.

Aktualizováno ( Neděle, 31 květen 2009 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement