CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod arrow Užitečné odkazy
3. ročník Stránecké časovky Tisk E-mail

Sobota - 10. září 2016

3. ročník Stránecké časovky - propozice

Hlavní pořadatel a organizátor Pavel Mráček st. napsal:

Stránečtí pořadatelé uspořádali 10. 9. 2016 třetí ročník Stránecké časovky. Na tento běžecký závod se prezentovalo třicet čtyři závodníků. Po úvodním slovu pana starosty Štefana Dvorščíka se připravila ke svému startu první žena, která vybíhala ve čtrnáct hodin. Ženy absolvovaly dva okruhy o délce 720 metrů. Trať vedla kolem stráneckého rybníka. Podél trati přihlížející diváci hlasitě povzbuzovali každou závodnici.

Po doběhnutí žen následoval běh Cvrčků na jeden okruh měřící 360 metrů. Tato kategorie měla hromadný start. Pro velký zájem musela být tato kategorie rozdělena na dvě skupiny. Po doběhnutí posledního závodníka následovalo vyhlášení. V kategorii Cvrčků obdrželi zúčastnění keramickou medaili a diplom.

V kategorii žen do 34 let zvítězila Nela Čížková z Prahy v čase 2:36 min. Na druhém místě doběhla domácí závodnice Kristýnka Dvorščíková v čase 2:41 min a na třetím místě se umístila Jana Pěknicová z Neratovic.

V kategorii žen od 35 let zvítězila Hana Marcolová z Prahy v čase 2:50 min, druhá doběhla Anita Veselá z Mělníka v čase 3:00 min a třetí místo obsadila Zdeňka Vyhlasová ze Sedlce u Mšena.

Po rozdělení cen přišel na řadu závod pro muže, kteří museli běžet tři okruhy o celkové délce 1 080 metrů. Za mohutného povzbuzování předváděli závodníci výborné výkony a někteří si zaběhli své nejlepší časy na této trati.

V mužích do 39 let obhájil své loňské prvenství Jiří Šmíd z Neratovic v čase 3:11 min, na druhém místě doběhl Pavel Mráček ml. ze Mšena v čase 3:23 min, třetí místo obsadil Jiří Steiner z Mělníka v čase 3:28 min.

V kategorii muži 40 - 49 let zvítězil Martin Kauler ze Mšena v čase 3:28 min. druhý doběhl Vladimír Veselý z Mělníka v čase 3:38 min a na třetím místě se umístil Vladimír Kosek z Prahy v čase 4:05 min.

V kategorii muži 50 - 59 let zvítězil Luboš Švácha z Mělníka v čase 4:44 min.

V kategorii muži 60 - 69 let zvítězil domácí závodník Pavel Mráček st. v čase 4:28 min, druhý doběhl Miroslav Chroust z Neratovic v čase 4:49 min, na třetím místě se umístil Karel Novotný z Doks.

V kategorii muži od 70 let a výše zvítězil Jan Píro z Mělníka v čase 4:35 min nad druhým závodníkem v této kategorii, kterým byl Arnošt Studnička z Blatců.

Po vyhlášení výsledků Stránecké časovky v kategorii mužů, kde se též udělovali medaile a diplomy,
následoval vložený závod na 360 metrů plus vypití jednoho piva v polovině trati, tzv. pivní časovka.

Tento závod byl vypsán pro ženy muže od osmnácti let. Při tomto soutěžení se vybíhalo po dvojicích. Mohutně se povzbuzovalo a nikdo z přítomných nešetřil své hlasivky. Po skončení pivní časovky proběhlo vyhlášení a předání upomínkových cen a diplomů.

Velké dík zaznělo na adresu všech pomáhajících pořadatelů od zúčastněných závodníků, kteří přislíbili svou účast i na příštím ročníku Stránecké časovky, která proběhne opět v září.

Během sobotního soutěžního odpoledne bylo teplé až letní počasí, které vydrželo do skončení běžeckých závodů. Závěrečné slovo pana starosty Štefana Dvorščíka ukončilo další ročník Stránecké časovky.

Kompletní výsledky všech běhů v pdf

Fotogalerie Lukáše Palusky (740 fotek)

Fotogalerie Luboše Šváchy 1. část (1000 fotek) - 2. část (57 fotek)

Aktualizováno ( Sobota, 19 srpen 2017 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement