CervenaModraZelenaOranzovaFialova
Zmenseni velikosti textuNavrat do puvodni velikostiZvetseni velikosti textu

Změny na webu

Jste zde: Úvod
Výlet na rozloučení s prázdninami Tisk E-mail

Dva měsíce prázdnin utekly jako voda a děti zase usednou do školních lavic. Abychom jim ten konec dvouměsíčního lenošení trochu zpříjemnili, rozhodli jsme se uspořádat zájezd „Na rozloučení s prázdninami“. Termín jsme stanovili na 1. září a za cíl své cesty jsme si vybrali Fajnpark v Chlumci nad Cidlinou. Chtěli jsme, aby se děti vyřádili na originálních atrakcích, zažili něco zajímavého v zážitkové části parku a případně se i něco nového naučili na naučných stezkách.

Na výlet se těšilo přibližně 20 účastníků – především děti, ale i jejich doprovod. Radost z výletu nám bohužel trochu zkazilo počasí. I přes to, že jsme se celé léto pekli při teplotách, které málokdy ze svých výšin sestoupily pod 30o C, v sobotu 1. 9. se na nás od rána obloha mračila. Z mračení bychom si nich nedělali, to bychom zahnali natěšenými úsměvy dětí, ale z nebe se snášel všemi tolik očekávaný déšť. Nebyl sice intenzivní, zato vytrvalý.

Ještě před nástupem do autobusu jsme se demokraticky rozhodovali, zda opravdu odjedeme. Nakonec jsme nastoupili a živili naději, že cestou déšť ustane. Nestalo se tak. Čím více jsme se blížili k cíli naší cesty, tím byl možná ještě intenzivnější. Museli jsme tedy začít hledat náhradní „mokrou“ variantu. S panem řidičem jsme se domluvili a namířili jsme si to směr Hradec Králové. Tam jsme objevili zábavní park Tongo. Rozlohou se tomu v Chlumci nad Cidlinou nemohl rovnat, ale co bylo pro nás v tu chvíli mnohem důležitější – byl pod střechou.

V hale jsme našli spoustu atrakcí, které nabídli dětem nezapomenutelné zážitky. Mohli si vyzkoušet jízdu na elektrických čtyřkolkách, zdolat vysokou horu uprostřed parku, zaskákat si na trampolínách nebo uspořádat turnaj v minifotbálku. Nafukovací hrady, prolézačky a skluzavky zase oslovili menší účastníky zájezdu. Na své si přišli i dospělí. V koutku s občerstvením si mohli v klidu vypít kávu a pozorovat své ratolesti při řádění.

Přibližně po 3 hodinách jsme park opustili a vydali se na zpáteční cestu. Většinu účastníků výlet unavil a tak jsme mohli v autobuse sem tam slyšet spokojené oddechování. Kolem 4. hodiny odpolední jsme se šťastně vrátili domů.

„Sláva nazdar výletu, sice jsme zmokli, ale jsme tu!“

I přes to, že nám počasí nepřálo, zkonstatovali jsme, že se výlet vydařil a budeme přemýšlet nad příštím.

Děkujeme panu řidiči, že měl s námi trpělivost a především za to, že jsme operativně mohli zareagovat na nepřízeň počasí a užít si poslední prázdninový víkend.

napsala Jaroslava Kloudová

Aktualizováno ( Neděle, 23 září 2018 )
 
< Předch.   Další >
Advertisement